НОВИНИ

Тръмп рекламира американските продукти във Виетнам

Президентът на САЩ Доналд Тръмп похвали растежа на Виетнам и рекламира американския бизнес на пресконференция с виетнамския си колега Чан Дай Куанг при посещение в Ханой, предаде ДПА.

bnt avatar logo
от БТА
10:41, 12.11.2017
Чете се за: 00:35 мин.
По света
тръмп рекламира американските продукти виетнам

Тази сутрин Тръмп бе официално посрещнат от Дай Куанг на церемония в президентския дворец в Ханой с развяване на американския и виетнамския флаг. "Ентусиазирани сме за икономическите реформи, насърчаващи икономическото благоденствие за всички виетнамски граждани, когато виждаме нарастващата средна класа като ключов пазар за американските стоки и услуги", каза Тръмп и добави, че би приветствал премахването на търговските бариери от Виетнам.

"Сигурен съм, че американската енергия, земеделие, финансови услуги, авиация, дигитална търговия и отбранителни продукти са способни да покрият всичките ви търговски нужди и всъщност не само да ги покрият, но и по-добре от всеки друг", добави президентът на САЩ. Преди срещата бе разпространен списък с нови търговски сделки, включващи петролни и газови проучвания, авиация и транспорт, но паричната им стойност не бе разкрита.

След брифинга Тръмп разговаря с генералния секретар на ЦК на Виетнамската комунистическа партия Нгуен Фу Чонг и с премиера Нгуен Суан Фук, след което замина за Манила. Там той ще участва в срещата на високо равнище на Асоциацията на държавите от Югоизточна Азия (АСЕАН) и в Източноазиатската среща на върха.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Испанският премиер Мариано Рахой пристига в Барселона
Испанският премиер Мариано Рахой пристига в Барселона
Британската група Спайс Гърлс се събира в пълен състав през 2018 г.
Британската група Спайс Гърлс се събира в пълен състав през 2018 г.