Белият дом ще удължи режима на отмяна на санкциите срещу Иран. Въпреки че президентът на САЩ Доналд Тръмп многократно заявява, че ядреното споразумение с Техеран не е добро, Вашингтон все пак ще спазва договорките. Американският президент отказа да посети Лондон през февруари, както беше предварително планирано, заради, както каза той, "грешки в администрацията на Обама".

© БТА/Архив

Доналд Тръмп отмени предвиденото за февруари посещение във Великобритания, където трябваше да открие новото посолство на страната си.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Причината, поради която отмених моето пътуване до Лондон, е, че аз не поддържам решението на администрацията "Обама" да продаде за жълти стотинки едно от най-добрите посолства в Лондон само за да построи след това ново в отдалечен район за милиард и 200 милиона долара. Няма да прережа лентата на церемонията по откриването.

Според кмета на Лондон Садик Хан Доналд Тръмп е разбрал за недоволството на британците към политиките на американския президент и затова не иска да посети британската столица.

Премиерът Тереза Мей покани американския президент на държавно посещение при срещата им в Белия дом миналата година. Активисти на острова се заканиха да организират масови протести, а депутати - да не позволят на Тръмп да говори пред парламента.