НОВИНИ

Тръмп: Време е да работим конструктивно с Русия

Процесът по премахване на антируските американските санкции ще започне след преодоляването на конфликтите в Украйна и Сирия, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп. Той каза, че въпросът за санкциите не е разискван при срещата му с руския президент Владимир Путин в рамките на срещата на Г-20 в Хамбург.

bnt avatar logo
от БТА/БГНЕС
16:33, 09.07.2017
Чете се за: 00:42 мин.
По света
тръмп време работим конструктивно русия

В предишния си пост в социалната мрежа днес той каза, че е време за конструктивна работа с Москва, посочвайки, че неговият колега Владимир Путин "отрече яростно" твърденията за руска намеса в американските президентски избори през 2016 година.

"Притиснах президента Путин два пъти за намесата на руснаците в изборите", каза Тръмп след завръщането си от Европа, където се срещна с руския държавен глава за първи път. "Той яростно отрече. Аз вече дадох своето мнение“.


; ;

Пишейки в Туитър, Тръмп каза, че той и Путин са обсъдили идеята за създаване на "непробиваем съюз за киберсигурност", за да се предотвратят атаките на бъдещи избори.

Той каза още, че двамата са обсъдили прилагането на зоните за деескалация в Сирия, което започна днес по обяд. "Вече е време да се придвижим напред в конструктивна работа с Русия!", написа държавният глава.

Путин и Тръмп се срещнаха в рамките на срещата на върха на Г-20 в Хамбург.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди на митинг в Истанбул
Хиляди на митинг в Истанбул
 7 000 сирийци ще получат турско гражданство
7 000 сирийци ще получат турско гражданство