Американският президент Доналд Тръмп се оттегли от ядрената сделка с Иран, за да направи напук на своя предшественик Барак обама, който я подписа.

© БГНЕС

Това пише в нова порция от грамите на доскорошния британски посланик в САЩ Ким Дарок, публикувани в неделното издание на британския таблоид "Дейли Мейл". Сър Ким Дарок е нарекъл хода на Тръмп "дипломатически вандализъм".

Съобщението е изпратено до външното министерство през май миналата година, след като Лондон напразно призова Вашингтон да не напуска сделката, уточнява вестникът. Тръмп посрещна с гняв изтичането на поверителната кореспонденция, което започна миналата неделя, и макар да беше подкрепен от външния си министър, посланикът се оттегли.

Днес "Дейли Мейл" пренебрегна заплахите на лондонската полиция да съди журналисти, които публикуват поверителна информация. Случаят предизвика дебат за свободата на словото.

Британският посланик в САЩ подаде оставка след скандала с Тръмп

Британският посланик в САЩ подаде оставка след скандала с Тръмп

Посланикът на Великобритания в САЩ Ким Дарък е подал оставка, обявиха от външното министерство на Острова. Причината е скандалът, породен от скорошнит...