НОВИНИ

Тръмп ще подпише указ ​за прекратяване на разделянето на мигрантски семейства

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще подпише днес указ за прекратяване на практиката за разделяне на деца мигранти от родителите им при незаконно влизане в страната, каза представител на неговата администрация, цитиран от Ройтерс. Той каза, че нормативният акт ще даде на такива семейства предимство при разглеждане на техните случаи.

bnt avatar logo
от БТА
21:45, 20.06.2018
Чете се за: 00:26 мин.
По света
тръмп подпише указ ​за прекратяване разделянето мигрантски семейства

Указът обаче няма да сложи край на т. нар. политика на нулева толерантност на администрацията на Тръмп към нелегалната имиграция, подчерта в същото време цитираният източник, пожелал анонимност.

По-рано днес президентът на САЩ каза, че скоро ще подпише "нещо" с цел спиране на разделянето на деца мигранти от техните родители, с които са влезли незаконно в страната. Искам да реша проблема с разделянето на мигрантски семейства на границата между Мексико и Съединените щати, каза пред репортери в Белия дом Тръмп, без да уточни какво има предвид.

По-рано американската телевизия Фокс нюз заяви, че администрацията на президента обмисля указ, който ще позволи на мигрантски семейства, влезли незаконно в Съединените щати от Мексико, да останат заедно по-дълго, отколкото е разрешено сега.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа с такси в София, 22-годишен мъж е тежко пострадал
Катастрофа с такси в София, 22-годишен мъж е тежко пострадал
Джъстин Трюдо разкритикува практиката на САЩ да разделят мигрантски семейства
Джъстин Трюдо разкритикува практиката на САЩ да разделят мигрантски семейства