НОВИНИ

​Тръмп ще посети Франция и Ирландия през ноември, потвърди Белия дом

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще посети през ноември Франция и Ирландия и ще участва в срещата на Г-20 в Аржентина, но ще пропусне срещите на върха с азиатски лидери в Сингапур и Папуа-Нова Гвинея, където ще го замести вицепрезидентът Майк Пенс, предаде Ройтерс, като се позова на Белия дом.

bnt avatar logo
от БТА
10:26, 01.09.2018
Чете се за: 00:38 мин.
По света
​тръмп посети франция ирландия ноември потвърди белия дом

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс потвърди, че на 11 ноември Тръмп ще бъде Париж за церемониите по повод 100-годишнината от края на Първата световна война. По думите й участието на президента ще подчертае жертвите, принесени от американците в името на свободата, не само по време на първата световна война, но и през целия 20 век.

Докато е в Европа, президентът ще посети също и Ирландия, "за да поднови дълбоките исторически връзки между нашите две страни", допълни Сандърс.

По-късно през ноември Тръмп ще присъства на срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес, Аржентина, и ще посети Колумбия за разговори за сигурността, борбата с наркотиците и по регионални въпроси.

Тръмп беше поканен на срещата на върха на АСЕАН (Асоциацията на държавите от Югоизточна Азия) и на Източноазиатската среща на върха в Сингапур, а също и на форума на АТИС (Азиатско-Тихоокеанското икономическо сътрудничество) в Папуа-Нова Гвинея. Той присъства на тези събития миналия ноември, припомня Ройтерс.

По думите на Сандърс, Тръмп е помолил вицепрезидентът Майк Пенс да го представя на тези срещи, където ще представи "визията на САЩ за отворен Индо-Тихоокеански регион, базиран на зачитането на суверенитета, върховенство на закона и принципите на свободна, справедлива и реципрочна търговия".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Даниел Крейг и Рейчъл Уайз станаха родители на момиченце
​Даниел Крейг и Рейчъл Уайз станаха родители на момиченце
​Изложиха тленните останки на Джон Маккейн за поклонение в Капитолия
​Изложиха тленните останки на Джон Маккейн за поклонение в Капитолия