НОВИНИ

Тръмп ще приеме Трюдо в Белия дом в понеделник

Американският президент Доналд Тръмп ще приеме канадския премиер Джъстин Трюдо в понеделник, предадоха световните агенции, като се позоваха на комюнике на Белия дом.

bnt avatar logo
от БТА
21:26, 09.02.2017
Чете се за: 00:36 мин.
По света
тръмп приеме трюдо белия дом понеделник

Двамата ще обсъдят засилването на връзките между Съединените щати и Канада, пише в изявлението.
Тръмп казва, че иска да говори с Трюдо за преразглеждане на Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА), което според него е неизгодно за САЩ. Възможно е двамата да обсъдят и въпроса за имиграцията, отбелязва Асошиейтед прес.

Франс прес посочва, че за разлика от разногласията по НАФТА, Тръмп и Трюдо са единни в подкрепата си за изграждане на петролопровода "Кийстоун Екс Ел", който да свързва Съединените щати и Канада. Проектът бе блокиран от предишния американски президент Барак Обама.

След като Тръмп подписа указ, забраняващ временно влизането в Съединените щати на гражданите на седем страни с преобладаващо мюсюлманско население, Трюдо обяви, че Канада ще приеме хора, бягащи от преследване, тероризъм и война.

Канадският премиер ще стане третият чуждестранен лидер, когото новият американски президент ще приеме в Белия дом, откакто встъпи в длъжност на 20 януари, отбелязва Франс прес. Първият бе британският министър-председател Тереза Мей в края на миналия месец, а вторият ще е японският й колега Шиндзо Абе утре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Контрапротест в Букурещ срещу оставката на правосъдния министър
Контрапротест в Букурещ срещу оставката на правосъдния министър
Общинската болница в Дупница тегли 1 милион лева за погасяване на дългове
Общинската болница в Дупница тегли 1 милион лева за погасяване на дългове