НОВИНИ

Тръмп ще се откаже изцяло от бизнеса си в полза на политиката

Доналд Тръмп обяви, че ще напусне бизнеса, за да фокусира върху управлението на страната. Той ще изложи плана си на пресконференция в Ню Йорк на 15 декември заедно с децата си.

bnt avatar logo
от БНТ
16:31, 30.11.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Тръмп направи съобщението в Twitter, очевидно под натиска на въпросите в обществото за потенциален конфликт на интереси в новата му роля на държавен глава. Според анализ на CNN, магнатът притежава или има позиции в повече от 500 компании. Около 150 от тях са развивали дейност в поне 25 страни в чужбина, включително Турция, Катар и Саудитска Арабия.

Днес станаха ясни още две номинации за бъдещата администрация - банкер от Уолстрийт, бивш директор Голдман Сакс Стивън Мнучин за министър на финансите и друг банкер Уилбъпрт Рос за министър на търговията.

А кадрите, които виждате, са от снощната вечеря във френски ресторант в Манхатън на Тръмп със спрягания за държавен секретар Мит Ромни. По време на кампанията Ромни беше отявлен критик на Тръмп, но след вечерята заяви, че желанието на новоизбраният президент за по-голямо единство на американците и изборът на екип давали все по-голяма надежда, че той е Тръмп е точният човек, който поведе страната към по-добро бъдеще.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Снежна приказка в Борисовата градина
Снежна приказка в Борисовата градина
Шестима българи са задържани в Хърватия за трафик на мигранти
Шестима българи са задържани в Хърватия за трафик на мигранти