НОВИНИ

Тръмп ще се срещне със съветниците си заради Сирия

Американският президент Доналд Тръмп заяви днес, че ще се срещне със съветниците си заради Сирия и ще реши „в скоро време“ каква да бъде американската ответна реакция на събитията в тази страна, предадоха световните агенции.Междувременно, в. „Ню Йорк таймс“ предаде, че министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис е призовал за предпазливост относно евентуалния удар на САЩ по цели в Сирия.

bnt avatar logo
от БТА / „Фокус“
22:41, 12.04.2018
Чете се за: 00:23 мин.
По света
тръмп срещне съветниците заради сирия

Същевременно телевизия CNBC, позовавайки се на запознат източник, съобщи, че ако Тръмп реши да използва сила в отговор на предполагаемата химическа атака в сирийския град Дума на 7 април, то САЩ са си набелязали осем цели за поразяване, предаде ТАСС.

Те включват две военни летища, изследователски център и предполагаемо предприятие с химическо оръжие. Не се съобщава в кои райони на Сирия са тези обекти.

Ударна група на американските военноморски сили начело със самолетоносача „Хари Труман“ се е отправила вчера от американската база Норфолк в щата Вирджиния за патрулиране в района на Близкия изток, съобщиха представители на военноморските сили на САЩ. По думите им самолетоносачът ще бъде съпровождан от ракетни крайцери и от четири ескадрени миненосеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гръцки военен пилот загина на връщане, след като прихванал турски изтребител
Гръцки военен пилот загина на връщане, след като прихванал турски изтребител
Названията на четири урагана ще бъдат заменени с нови
Названията на четири урагана ще бъдат заменени с нови