Ново изненадващо решение на американския президент. В "Туитър" Доналд Тръмп написа, че отменя тайни разговори с талибаните, планирани за днес в резиденцията "Кеймп Дейвид". Причината е атентатът преди няколко дни в Кабул, при който загинаха 12 души. Талибаните реагираха остро. Говорител на групировката заплаши, че американците ще "пострадат много" заради отмяната на преговорите.

Атентатът, който промени позицията на американския президент. В четвъртък талибаните атакуваха в дипломатическия квартал на Кабул с кола с експлозиви.

Три дни преди 18-годишнина от кървавите атентати в Съединените щати, Тръмп е трябвало да се изправи лице в лице с лидерите на талибаните. Очакванията от разговорите били да бъде сложен край на войната в Афганистан.

Доналд Тръмп: Незабавно отмених срещата и се отказах от преговорните процеси. Що за хора ще убият толкова много - с цел, както изглежда, да засилят преговорните си позиции"

До тайните разговори в "Кемп Дейвид" се стигнало след 9 кръга от преговори в Доха.

В отмяната на разговорите жителите на Кабул видяха нова опасност.

Мъж: Ще зачестят самоубийствените атаки и нападенията в провинцията и срещу мирните граждани.

Изтеглянето на американските военни от Афганистан беше от основните предизборни обещания на Тръмп. Там все още има около 14 хиляди американски военнослужещи.

Тръмп отмени тайна среща с афганистанския президент и талибаните

Тръмп отмени тайна среща с афганистанския президент и талибаните

Президентът на Съединените щати обяви в Туитър, че отменя "тайна" среща, която трябвало да се състои днес или утре в Кемп Дейвид с талибанските лидери...