НОВИНИ

Тръмп за Путин, след като отрече руска намеса в изборите: Вярвам му

Руският президент Владимир Путин бил обиден от твърденията за руска намеса в американските президентски избори. Това заяви американският президент Доналд Тръмп след икономическия форум във Виетнам. Той твърди, че е повярвал на Путин, когато е отрекъл твърденията за намеса. Въпреки очакванията за официална двустранна среща - двамата лидери са имали два или три кратки разговора.

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
19:44, 11.11.2017
Чете се за: 00:56 мин.
По света

Енергично ръкостискане, потупване по гърба, единият прошепва нещо в ухото на другия, докато си проправя път, за да заеме мястото. Кратки срещи между президентите на Съединените щати и Русия, следени от близо от камерите на световните медии.

След края на форума от борда на "Еър Форс Уан" Доналд Тръмп разказа за прошепнатите разговори. Няма да споря с него, първи, втори път отрича намесата в американските президентски избори, разказал Тръмп.

След това американският президент определи твърденията за руска намеса като "политическа борба" и обвини демократите, че поставят "изкуствена бариера" пред изграждането на по-добри отношения с Путин. И всичко това на фона на няколко доклада на американски разузнавателни агенции със заключения за намеса на Москва във вота през 2016-а. Владимр Путин обясни защо не се е провела двустранна среща с Тръмп:

Владимир Путин - президент на Русия: Преди всичко това беше свързано с моята програма и с програмата на г-н Тръмп.

Путин изтълкува факта, че такава среща не се проведе така:

Владимир Путин - президент на Русия: Това показва, че руско-американските отношения все още са в криза.


;

По-рано днес Кремъл съобщи, че Тръмп и Путин са се споразумели, че няма военно решение на конфликта в Сирия и че ще продължат усилията за разгромяване на "Ислямска държава".

Владимир Путин - президент на Русия: Фактът, че успяхме да се договорим за нещо дори при тези условия - говоря за споразумението за Сирия, е чудесен, но не достатъчен.

Руският президент определи кратките си разговори с Тръмп като приятелски, но същевременно обвини американските власти в атака срещу свободата на словото, заради изискването телевизия Russia Today да се регистрира като чуждестранен агент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​България ще иска обяснение от Сърбия за задържаните медици в Босилеград
​България ще иска обяснение от Сърбия за задържаните медици в Босилеград
След земетресението в Своге: Няма пострадали и материални щети
След земетресението в Своге: Няма пострадали и материални щети