НОВИНИ

Тръмп защити правосъдния министър Джеф Сешънс

Американският президент Доналд Тръмп защити главния прокурор и правосъден министър Джеф Сешънс. Според Тръмп действията на демократите, които заявиха, че Сешънс е излъгал под клетва и го приканиха да си подаде оставката, прилича на "лов на вещици". Името на главния прокурор беше замесено в шумен медиен скандал.

тръмп защити правосъдния министър джеф сешънс
bnt avatar logo
от БНТ
19:46, 03.03.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Според медийни публикации той е имал среща с руски дипломат по времето на кандидатпрезидентската кампания в Съединените щати, но не е казал за това по време на изслушването си за поста в президентската администрация. Късно снощи Сешънс се оттегли от разследването на ФБР за евентуална намеса на Русия в изборите в САЩ и обяви, че няма да участва в каквото и да е разследване на президентската кампания на Доналд Тръмп.

В телевизионно интервю каза, че коментарите за руската връзка са "преувеличени" и "нечестни". Днес дипломат номер едно на Русия - Сергей Лавров, също сравни случващото като "лов на вещици".

Сергей Лавров, министър на външните работи на Русия: "И не мога да не цитирам днес нещо, разпространено от медиите - всичко това много прилича на лов на вещици или на времето на Макартизма, което ние си мислехме, че отдавна е минало в цивилизована държава като Съединените щати".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Около 180 000 българи са на почивка в страната за Националния празник
Около 180 000 българи са на почивка в страната за Националния празник
Българите в Москва почетоха националния празник Трети март
Българите в Москва почетоха националния празник Трети март