Проблемите с тролейбусния транспорт в Перник продължават. Заради непогасени задължения към ЧЕЗ вчера тролейбусите в града бяха спрени за няколко часа. Днес тролейбусен транспорт вече има, но фирмата остава длъжни на ЧЕЗ. От общинската фирма...

Проблемите с тролейбусния транспорт в Перник продължават. Заради непогасени задължения към ЧЕЗ вчера тролейбусите в града бяха спрени за няколко часа. Днес тролейбусен транспорт вече има, но фирмата остава длъжни на ЧЕЗ.

От общинската фирма "Тролейбусен транспорт" обясниха, че Министерството на финансите се е забавило с изплащането на държавната субсидия в размер 50 000 лв и затова фирмата е забавила плащането. След внасянето на парите токът отново е пуснат. Притесненията на общинската фирма обаче продължават.

В момента " Тролейбусен транспорт" дължи на ЧЕЗ над 300 000 лв. Има и изготвен погасителен план, който обаче не бил спазен заради по-малката държавна субсидия през декември. От "Тролейбусен транспорт" признават, че причина за затрудненията са и големият брой служители, който се изисква при този вид транспорт.

Кметът на Перник г-жа Росица Янакиева коментира, че неколкократно е молила ЧЕЗ да са толерантни към общинската фирма и да не предприемат крайни действия. Управителят на "Тролейбусен транспорт" в Перник Емил Денков се надява за в бъдеще да не се стига до толкова крайни мерки. От общинската фирма обещават да продължат да погасяват задълцженията си, този път в срок.