Досега е имало няколко смъртни случая заради паднали жици. Тролеи в града няма от години, но проводниците не са премахнати. Синдикът на фирмата Градски транспорт, която е в процедура по несъстоятелност, е уведомил общината, че ще укрепят жиците, а пловдивчани настояват направо да ги премахнат.

Пловдив

Пловдивчани са притеснени, че надвисналите проводници по булевард „Дунав" могат да доведат до инциденти, а такива в града вече е имало.

Общината премахна една част от тролейбусната мрежа в Пловдив, но сега синдикът на фирмата собственик настоява сам да реши проблема.

Илиян Иванов - директор на правна дирекция в община Пловдив: Синдикът има сключен договор и той държи да укрепва тези участъци, и ще ги укрепи, но ние трябва да съдействаме с клоните.

За целта са уведомени районните кметове и общинското предприятие "Градини и паркове", че трябва да се извърши санитарно рязане на клони от дърветата, за да се освободят надвисналите на улиците жици.

Илияна Иванов - директор на правна дирекция в община Пловдив: Това не е в следствие на инцидент или груба небрежност, това е в следствие на износване на метала на тази контактна мрежа, което е вече безкрайно амортизирана.

От общината обещаха, че до седмица ще свършат своята част от работата, а след това фирма изпълнител ще укрепи въздушната контактна мрежа на тролейбусите.