Тротоарите в квартал "Гоце Делчев" са превърнати в паркинги. В следствие на това пешеходците са принудени да се движат по пътните платна с риск за живота си. За проблема сигнализират зрители на БНТ 2, които повече от година искат от Общината да постави колчета, за да гарантира безопасността им, но без успех.

София

С всеки изминал ден ситуацията в района на бул. "Тодор Каблешков" става все по-тежка. За Татяна Крумова, която разхожда двете си деца, придвижването в района се е превърнало във високорисков спорт.

Татяна Крумова
"Сега минах по "Луи Айер". Една кола застанала така, че аз с децата трябваше да изляза на пътя, където минават колите. Много трудно. През зимата положението беше ужасно. Просто с тези малки деца имам чувството, че сме застрашени всеки ден като минаваме."

С увеличаването на паркираните по тротоарите коли зачестяват и инцидентите.

Евгения Димова
"Точно на отсрещния тротоар един господин, давайки на заден ход, за да се намести по средата на тротоара, ни избута с петгодишния ми син. От този момент нататък винаги, като минавам оттук, слагам сина ми от лявата страна - ако ще блъскат, поне мен да блъскат."

Докато снимаме, такси спира на тротоара на спирката на бул. "Тодор Каблешков".

"Има ли нарушение тук? Извинявайте, че ви нарушаваме хапването."

"Да, да, има."

Въпреки това таксиметровият шофьор не се притеснява да не спазва правилата, защото няма кой да го санкционира за нарушението. След намесата ни все пак водачът се премести. При появата на камерата ни и други нарушители се преместиха от тротоара. От Столичната община отговориха, че днес в района на спирката са монтирани 4 колчета и повече няма да се поставят. От Общината препоръчват гражданите да се обръщат към пътната полиция или столичния инспекторат, когато забележат неправилно паркирали коли върху тротоари и в зелени зони.