НОВИНИ

„Търси доброто“: Ученици от Русе подготвят благотворителни инициативи

И тази година училище „Леонардо да Винчи“ в Русе реши талантът на учениците му да допринесе за благородна кауза. През 2018-а те подготвят 4 инициативи, средствата от които ще бъдат дарени на отделението по неонатология в Акушеро-гинекологичния комплекс в града.Следва още една история от рубриката ни „Търси доброто“.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе Ива Колева
19:47, 01.04.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Соня Арнаудова е майка на две дъщери и от 3 години преподава английски език в училище „Леонардо да Винчи“. Именно на нея ѝ хрумва идеята да организират пролетно тържество, приходите от което да са за децата, чийто първи дъх и началото на живота им са свързани с изпитания.

Соня Арнаудова – преподавател по английски език: Голямата ми дъщеря, когато се роди, след нормална бременност, при раждането имаше усложнения, 5 дни беше в „Неонатология“ и благодарение на тях е жива и здрава.

Веднага получава подкрепата на директора на училището. Децата бързо се организират и изработват различни цветни сувенири и аксесоари. Подготвят и песни, и пиеси на английски и испански език.

Светлана Харизанова – директор на училище „Леонардо да Винчи“ в Русе: Всяка година имаме някаква инициатива. Тази година решихме да е за малките бебчета, които имат нужда от помощ, всякакъв вид помощ, за да оцелеят и да станат големи.

Досега са събрани близо 1000 лева. Предстои още една инициатива и след това парите ще бъдат дарени на отделението по неонатология в Русе, където в момента специалистите се грижат за 19 бебета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест заради баните в Овча купел и Горна баня затвори Околовръстното в София
Протест заради баните в Овча купел и Горна баня затвори Околовръстното в София
Близо 20 автобуса с българи прекараха над 3 часа на сръбско-унгарската граница
Близо 20 автобуса с българи прекараха над 3 часа на сръбско-унгарската граница