Жители на град Рила започнаха дарителска кампания за подпомагане на семейството, чието дете пострада при битов инцидент. Преди няколко седмици домът на семейството беше разрушен след като камина с водна риза избухна. Деветгодишният им син беше сериозно ранен и все още се лекува в „Пирогов".

Рила

Домът на Соня не изглеждаше така до преди две седмици. В един от най-студените дни, след обилния снеговалеж, тока в планинското градче Рила спира за повече от час. Камината с водна риза, с която се е отоплявало семейството, гръмва за секунди.

Соня Николова: Свърши тока на акумулатора и завря парното много бързо, за секунди и стана белята. Не го очаквах, не!

По време на инцидента в стаята е бил и девет годишният син на Соня, Денис. Детето оцелява по чудо.

Соня Николова: “Той беше близо до камината и той пострада. Ами ръчичката от ударната вълна, ръката му е счупена”.

И тогава хората в Рила решават да помогнат на семейството, което остава без дом насред лютата зима.

Марияна Костова: “ Поставиха се кутии за дарения в търговските обекти на всички обществени места на територията на общината. И за около две седмици успяхме да съберем сумата от 1 185 лева, които предоставихме на семейството.

Соня Николова: “Всички, каквото можеха с помощ със средства, помогнаха ми, за което много им благодаря на всички”.

Ръката на малкия Денис в момента е обездвижена с шина. Детето е било десет дни в благоевградската болница. До пълното му възстановяване обаче предстоят още много медицински процедури. Част от дарените пари семейството ще използва за рехабилитация, а останалите за възстановяване на щетите в дома.