НОВИНИ

Търси се компромисно решение за съкратените миньори в Бобов дол

Търси се компромисно решение за удовлетворяване на исканията на протестиращите в Бобов дол съкратени миньори. Това каза омбудсманът Мая Манолова след среща с тях на входа на ТЕЦ "Бобов дол". Преди пристигането на националния омбудсман с бившите работници отново се опита да разговаря директорът на Мина "Открит въгледобив" Харалампи Златанов. Миньорите обаче не пожелаха да чуят предлаганото от него споразумение.

bnt avatar logo
от БТА
13:31, 20.01.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
търси компромисно решение съкратените миньори бобов дол

Според Златанов мината не е в състояние да изплати исканите накуп пари от бившите служители на дружеството, които включват заплата за месец ноември, обезщетения за съкращение и ваучери за храна за 4 месеца.
Целта ни е да намерим решение и двете страни да са доволни, и дружеството да може да плати забавените суми и съкратените работници да продължат да живеят, каза Манолова. Тя уточни, че се водят преговори първоначално да бъдат изплатени поне ноемврийските заплати.

Миньорите категорично отказват да приемат по 100 лева месечно в рамките на 6 месеца, както предлага ръководството на мината. Те заявяват, че няма да прекъснат протеста си и че дори ще блокират и жп линията, чрез която на ТЕЦ-а се доставят въглища. Към 13 часа има спрени около 20 камиона, които извозват въглища за топлоцентралата. Преговорите продължават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изследователи откриха неизвестна фотография на Шопен
Изследователи откриха неизвестна фотография на Шопен
8 души са намерени живи в затрупания от лавина хотел в Италия
8 души са намерени живи в затрупания от лавина хотел в Италия