Жителите на русенското село Николово се оплакват от всекидневни проблеми с водата. Имало дни, в които тя спирала по няколко пъти, а от ВиК през седмица копаели по улиците, за да отстраняват повредите, твърдят хората. От водоснабдителното дружество казаха, че след направените ремонти в последните месеци авариите са намалели, но за да бъдат напълно отстранение проблемите, е необходима инвестиция от над 50 млн. лева.

Николово, Русе

На територията на русенското село Николово територия се намира лесопаркът Липник и голямо езеро, но въпреки това хората тук често остават без вода. И проблемът стои нерешен вече години наред.

Иванка Андреева: Всеки ден има аварии. Каква е причината – не мога да кажа. Всеки ден. Тая седмица особено – всяка сутрин до обяд – без вода.
Сениха Стоянова: Човек си пусне уреди – да готви, да пере, изведнъж да спре тока, водата без да знаеш какво става.

Проблемът с водата обаче е придружен от още един –главната улица е осеяна с кръпки, не малка част следствие на авариите.

Сениха Стоянова: Постоянно тук по главната улица се копае, ремонти някакви от водното.
Вандалски прояви оставят стотици семейства без електричество

Вандалски прояви оставят стотици семейства без електричество

Вандалски прояви периодично оставят без ток повече от 2500 семейства в русенското село Николово. За пореден път неизвестни стреляли по електрически ст...

Заради проблеми с електрозахранването жителите на Николово излизаха на протест, а сега заради водата са започнали подписка. Междувременно всеки се спасява както може.

Иванка Андреева: Има чешмичка точно до нас – изворна. И от там си напълваме кофата и се оправяме.

Заради проблемите с водоподаването от кметството в Николово няколко пъти са подавали сигнали в Общината .

Мария Генова – кмет на село Николово: И отговорът е - ще се чака някакво проектно финансиране.

От ВиК дружеството обясниха, че е необходима цялостна подмяна на водопроводната мрежа. Системата някога е изградена от много некачествени материали и това е причината за честите аварии. Нужни са обаче 50 милиона лева и единственият вариант за тяхното набавяне са европейските програми, като тази, през която в момента се финансира новата ВиК мрежа на кварталите Средна кула и Долапите.