НОВИНИ

​Търси се спешно решение за пътя през Кресненското дефиле

За четири години в дефилето са станали 270 катастрофи, 25 души са загиналите, на всеки километър има по два паметника на загинали. Асоциацията на пострадалите при катастрофи, които обявиха стряскащата статистика, строителни и пътни експерти се обявиха за възможно най-бързото изграждане на АМ "Струма" в района.

Александър Марков
от Александър Марков
16:09, 10.08.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Жителите на общините Кресна и Симитли са против последния проект за магистралата в този участък. Междувременно регионалният министър Николай Нанков заяви, че ако строителството не започне до 2019 г., България ще загуби всички пари за АМ "Струма". Жертви на катастрофи в дефилето също призоваха за нов път.

Владимир Тодоров, председател на БАПК: В България в мирно време, без да воюваме, без да сме обявили война на никой, в България по нашите пътища загиват повече хора, отколкото дават американските войски в Ирак и Афганистан.
Явор Иванов, пострадал в катастрофа в Кресненското дефиле: Пътят от Кресненското дефиле като цяло е много тежък и наистина е натоварен, аз претърпях доста тежко ПТП преди 6 години, бях с мотоциклет, мой колега ме засече, съответно ме преби, два автомобила от насрещното движение ме блъснаха, като единият мина през мен.
Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството: Реалното строителство трябва да стартира най-късно в средата на 2019-а година; май-юни 2019-а година. Нямаме ли строително разрешение и избран изпълнител, означава, че проектът няма да може да се реализира с европейско финансиране, което ни изправя пред заплахата да загубим европейско финансиране за всички останали изградени лотове, както и магистрала Струма. Ние няма да допуснем това нещо. Мисля, че ще е и безотговорно, та дори национално предателство, ако не използваме европейския ресурс да реализираме цялата част на магистрала Струма.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парк-комплекс Камбаните с подарък от Австралийския моряшки синдикат
Парк-комплекс "Камбаните" с подарък от Австралийския моряшки синдикат
Николина Ангелкова: Недопустимо е да се събира такса празен стол
Николина Ангелкова: Недопустимо е да се събира такса "празен стол"