НОВИНИ

Търсят решение на случая с ударената учителка в Разград

Петокласникът, чиято майка удари учителка в Разград, ще бъде преместен в друго училище, но при условие, че родителите се съгласят с тази мярка. Това съобщи началникът на Инспектората по образованието в Разград Атанас Дончев.

bnt avatar logo
от БНТ
11:42, 17.03.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Докладна записка с такова искане е подала директорката на училището Виктория Георгиева. До два дни Дончев очаква да се срещне с родителите, за да получи тяхното съгласие и да бъде намерено най-доброто решение за момчето. То, според началникът на инспектората, в случая е просто потърпевш.

Районният прокурор Любомир Георгиев обяви, че майката Хасанова може да получи присъда до 3 години затвор за нанасяне на лека телесна повреда на учител при изпълнение на служебните му задължения. Той обясни, че бързото производство трябва да приключи до 2 седмици.

Любомир Георгиев, районен прокурор: Прокурорът после има 3-дневен срок, в който трябва да реши делото, тоест в рамките на още 3 дни след тези 14 максимум, в който срок трябва да приключи разследването. Прокурорът трябва да се произнесе, като реши делото по същество - било да го внесе в съда с обвинителен акт, било да го прекрати, ако приеме, че обвинението не е доказано или деянието не е престъпление от общ характер.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хора се затвориха в кучешки клетки
Хора се затвориха в кучешки клетки
Домейнът *.*.ею тръгва от 1 юни 2016 г
Домейнът *.*.ею тръгва от 1 юни 2016 г