НОВИНИ

Търсят се младежи за работа в Германия

Агенцията по заетостта търси младежи, които да искат да работят в Германия. Трудът им ще е част от дуално професионално обучение по проект "Работата на моя живот". Всеки одобрен ще получава средства за самоиздръжка в Германия, както и за пътни разходи от и до България.

bnt avatar logo
от БНТ
08:40, 17.12.2015
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Системата за дуално професионална обучения в Германия обхваща общо 350 професии, но проектите за България предлагат по малко възможности. Въпреки това разнообразието и много голямо: има много технически специалности, мехатроници, електроници, техници – за електротехника или за санитарни, отоплителни и климатични инсталации. Има също търсене за IT специалисти, за занаятчийски професии като фризьорство с места за обучение в салони на L’Oreal в Германия. Тази година има възможности за обучение в селското стопанство, в едно високо технологично стопанство.

Документите за кандидатстване се намират в интернет страницата на EURES.bg. След приема на документите предстоят интервюта – през януари по всеки един проект в рамките на програмата. За всеки проект има различен набор професии, уточни Славка Радева от Агенцията по заетостта.

Кой може да кандидатства за работа и какви специалисти се търсят по проекта вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деца помагат на тежко болна жена
Деца помагат на тежко болна жена
Петгодишно момиче със самостоятелна изложба
Петгодишно момиче със самостоятелна изложба