НОВИНИ

Търсят се начини за безопасното събаряне на козирката в Сливен

Ден след като 30-метрова козирка се срути и по чудо не пострадаха хора в Сливен, властите се задействаха. Лицензирани проектанти и специалисти от община Сливен изготвят експертизи, в които ще посочат начините за безопасно събаряне на козирката, както и конкретните причини за нейното рухване.

bnt avatar logo
от Веселин Цветанов
17:55, 11.04.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Блок 28 в кв. Даме Груев в Сливен е строен през 70-та година на миналия век. Постепенно апартаментите от държавна са станали частна собственост. Живеещите в блока посочват като вероятна причина за инцидента пропила се в козирката влага.

За справяне със ситуацията от община Сливен се позовават на Закона за етажната собственост.

Снежана Кънева - кризисна дирекция в община Сливен: Законите трябва да се спазват, че имат ангажимент като собственици. Така че в този случай, че общината има 11 от 55 апартамента в блока, означава, че ние ще направим 100% нашето заплащане и споделено ще направим разходите.

Повече от 24 часа след инцидента паника сред хората вече няма. Но те са изправени пред друг проблем. Трябва да платят всички разходите по събарянето и пълното обезопасяване на козирката. На този етап от общината ще свършат всичко, но после ще си търсят дължимото от останалите собственици на апартаменти.

Вече е избрана фирма изпълнител на обезопасителни дейности, които ще започнат още утре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недоволство заради санитарната сеч в Благоевград
Недоволство заради санитарната сеч в Благоевград
Рахмат Акилов се призна за виновен за атентата в Стокхолм
Рахмат Акилов се призна за виновен за атентата в Стокхолм