НОВИНИ

Труден достъп до квартал "Мусагеница"

Жители на квартал „Мусагеница“ в София недоволстват от затруднения достъп с автомобили до квартала. В момента само една улица извежда до булевард „Г. М. Димитров“, връзката на квартала с центъра.

Тодор Литовски
от Тодор Литовски
19:45, 27.07.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Квартал „Мусагеница“ е затворен между 2 булеварда и паркова местност. Преди пускането на метрото до „Младост“ изходите за автомобили към булевардите бяха поне 4. Сега с един сутрин и вечер жителите на „Мусагеница“ губят поне по половин час на ден, за да излязат и влязат в квартала.

"Стават завръствания, тук се запълват всички летни и за нагоре и за наляво и който идва отгоре, не може да влезе в квартала. Минава се на червено."
"Преди можеше да се минава долу засега е Еко бензиностанция, преди беше с друго име, но решиха, че е частен терен, и го затвориха."

При близкия до кръстовищено пазар в час „пик“ пресичането е почти невъзможно. От Общината са запознати с проблема, но според тях единственото решение в момента е промяната на организацията на движението.

"Повечето входове и изходи, ще означава повече външен трафик в квартала, така че нещата трябва да се обмислят много внимателно. Това, което в момента сме възложили и се изработва, е организация на движението в квартала с еднопосочни улици."

До два месеца проектът ще бъде предложен на обществено обсъждане. А отварянето на нови връзки с булевардите засега среща и отпор от част от жителите на „Мусагеница“, обясни кметът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петиция до Европейския парламент за матура по български в чужбина
Петиция до Европейския парламент за матура по български в чужбина
На първо четене: връщат се старите правила за казаните за ракия
На първо четене: връщат се старите правила за казаните за ракия