Трудности при предаването на изборните книжа имаше на някои места в страната. В Кърджали почти нямаше протокол, в който да не беше допусната грешка. Във Варна предаването на протоколите и бюлетините за някои секционни комисии отне почти 20 часа. Според чакащите членове на секционните комисии причина за забавянето е лоша организация.

Опашки пред РИК във Варна

Опашки пред РИК във Варна

Във Варна пред Районната избирателна комисия все още има чакащи членове от секционни комисии. Още преди вота от комисията предупредиха, че обработката...

Кърджали

Заради масовото подменяне на членове на секционни избирателни комисии в Кърджали предаването на бюлетините и изборните протоколи продължи часове наред.

Над 500 души бяха изтеглени в последния момент от партиите, които представляват. Реално във всяка трета комисия е имало хора, които не са преминали през предварителните обучения преди вота.

Антоанета Юрукова, председател на РИК - Кърджали: По-голямата част от протоколите са объркани. Винаги е имало смени, но като тези, на тези избори е недопустимо. Това беше нещо уникално.

Заради хаоса с отчитането още след първия тур много от членовете на комисиите се заканиха да не участват в провеждането на балотажа. Някои обвиниха в бавна и мудна работа експертите на информационно обслужване и членовете на РИК.

Хаос и припаднали хора пред РИК в Пловдив

Хаос и припаднали хора пред РИК в Пловдив

Хаос пред 17 Районна избирателна комисия и припаднали хора в Пловдив. Повече от 12 часа след приключване на изборния ден, представителите на секционни...

Пловдив

17-та районна избирателна комисия в Пловдив не успя да приеме протоколите от секционните комисии до 12 часа на обяд. Цяла нощ пред сградата на областната управа в града цареше хаос. Имаше и припаднали хора. Сутринта 50 от комисиите все още чакаха с чувалите с изборни книжа, за да започне приемането на документите им. В София напрежение нямаше. Тази година изборните книжа се приемаше в "Арена Армеец" и зала "Универсиада".

Цяла нощ в Благоевград предаваха документи

Цяла нощ в Благоевград предаваха документи

До обедните часове на деня продължи приемането и обработването на протоколите от изборите за президент и вицепрезидент и националния референдум в Райо...

В Благоевград, за да предадат протоколите си, чакаха най-много секционните комисии от Разлог.

Напрежение сред членовете на секционните избирателни комисии нямаше, но пък умората сред чакащите хора беше огромна.

Йордан Симонски, зам.-председател на РИК - Благоевград: Двойно протоколи, двойно избирателни списъци, всичко това водеше до забавянето на този процес на отчитането на всички 570 секции.