НОВИНИ

Тържествено посрещане на митрополит Киприан в Стара Загора

Новия митрополит на Старозагорската епархия беше посрещнат тържествено. По традиция свещеници от целия регион казаха ,,Добре дошъл,, на митрополит Киприан, край село Осетеново.

тържествено посрещане митрополит киприан стара загора
bnt avatar logo
от БНТ
18:33, 17.12.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Първия храм, който посети новия владика беше "Света Богородица" в Казанлък, откъдето е започнало посвещението му в църквата. По-късно Старозагорския митрополит беше посрещнат на площада пред катедраленхрам „Свети Димитър“ в Стара Загора, където се извърши интронизацията му и той зае официално своята митрополитска катедра. Първата си Света литургия Киприан ще отслужи утре, след което ще се състои въдворяването му.Той беше избран за митрополит от Светия синод. Избора му се наложи заради влошеното здравословно състояние на досегашния Галактион, което не му позволява да изпълнява задълженията си.

Старозагорски митрополит Киприан: "Духовна радост изпълва сърцето ми днес в пределите на моята обична Старозагорска епархия, в която израснах като юноша, под духовното наместничество на архиерейския наместник Отец Петко Мотев, на блаженопочиналия старозагорски митрополит Панкратий. Днес ще пристъпя границите на тази епархия като Ваш епархийски архиерей. Да се плодят делата ни, Бог да ни помага в трудното отговорно дело за да можем да израстваме като добри чеда на православната ни църква и да пазим ревностно христовата истина, а именно да имаме любов помежду си, защото тя ще спаси човечеството."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови демонстрации против дясното правителство в Полша
Нови демонстрации против дясното правителство в Полша
Президентът Плевнелиев изрази съболезнованията си на президента Ердоган
Президентът Плевнелиев изрази съболезнованията си на президента Ердоган