НОВИНИ

Незаконни каравани, палатки и шатри на екоплажа "Корал"

Незаконно поставени каравани, палатки и шатри, установиха проверяващите на екоплажа "Корал" край Лозенец. Проверката е извършена по сигнал на кмета на Царево - Георги Лапчев, според когото такива инспекции ще се правят през целия сезон.

bnt avatar logo
от Мими Караколева
22:13, 21.07.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
Златин Димов, инсп. "Обществен ред", Община Царево: Собственикът е обявил пред нас, че имотът не се ползва, обаче ние констатираме, че се ползва. Вие имате ли някакво разрешение?

Оказа се, че къмпингуващите са се настанили в тази част от частния имот само по силата на устна договорка. Без знанието на собственика на парцела, ток и вода стигат до караваните и палатките благодарение на човек на име Васил.

Марио Тенев - къмпингуващ: Васил ми е приятел от Велико Търново. На него в края на сезона си плащаме. Сега ще ни напишат актове - аз не се крия, не се притеснявам - нека да го напишат, аз ще го обжалвам, ще стигнем до съд, в съда имам с какво да докажа, че тук съм с разрешение на ... когото трябва!
Георги Лапчев, кмет на Община Царево: Всъщност на този терен, на който собственика на имота е обявил в своята данъчна декларация, че няма да се използва, имаме неоспорими доказателство, че това не е така! И голяма част от проверяваните казват "ние си платихме на Васил!" Кой е тоя Васил? Какво се случва толкова години? Явно някой е намерил начин да припечелва незаконно.

Проверката продължи и на плажа, където пък бяха установени незаконно разпънати палатки. Кметът на Царево коментира, че такива инспекции не са провокация към летовниците и че се провеждат всяко лято. На нарушителите бяха съставени актове за незаконното използване на частен терен за къмпингуване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът остави в ареста тримата младежи, ранили две момчета в столицата
Съдът остави в ареста тримата младежи, ранили две момчета в столицата
Задържаните в Бразилия са последователи на Ислямска държава
Задържаните в Бразилия са последователи на "Ислямска държава"