НОВИНИ

Цариброд започва да излъчва предавания на БНТ

Именно в Деня на народните будители в Западните покрайнини започна и излъчването на предавания на БНТ. Само на 5 километра от границата с България думите "просвещение" и "национално самосъзнание" не звучат като архаизми от Възраждането. Доказателство са журналистите от Радио Телевизия Цариброд, които за сънародниците ни от Западните покрайнини са и учители по български език. Българската национална телевизия от днес още повече подкрепя мисията им

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
19:39, 01.11.2016
Чете се за: 00:30 мин.
Още

Радио Телевизия Цариброд - това са 7 човека - всеки прави всичко, а работният ден свършва, когато свърши работата. На какъв език са предаванията зависи от "съговорниците" в тях - тоест от събеседниците - не малко от тези с български паспорти не говорят български.

Надежда Стоянович, зам.-редактор РТ Цариброд: "Имам чувството, че сме да не кажем в 100 на 100 от семействата в Цариброд, но сигурно в над 80 като член на семейството. Просто се стремим да имаме колкото можем повече информация на български, най-много за това те да научат повече езика, защото особено през последните години и тази година над 90% от тези, които свършиха гимназия, са записали университети в България."

Туристическите "Пътеводител" и "Пътувай с БНТ2", пограничното "България от край до край", поредицата за археология "Пътуване в миналото" и документалистиката от "В кадър" от днес се излъчват по Радио Телевизия Цариброд.

На сайта на Царибродската телевизия вече са достъпни и новините от news.bnt.bg.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един съвременен будител и вдъхновител
Един съвременен будител и вдъхновител
Полиция и военни се оттеглят от активното издирването на туриста в Стара планина
Полиция и военни се оттеглят от активното издирването на туриста в Стара планина