НОВИНИ

Цацаров: ​​Разследването срещу семейство Баневи няма да обхване само "Полимери"

Продължават обиските на офиси и имоти на фамилията Баневи. Според източници на "По света и у нас" вчера от имението им са иззети много документи, съхранявани в специален сейф. Част от тях доказвали начина, по който девненският завод "Полимери" умишлено е бил доведен до фалит. Разследващите разполагали с документи за фалита и на други притежавани от Баневи предприятия. Очаква се да се получат и документите, които френските власти са намерили в къщата в Ница, където Николай и Евгения Баневи бяха задържани вчера. Главният прокурор обяви, че сега френският съд е на ход, за да реши дали и кога ще екстрадира Баневи. Сотир Цацаров коментира и други разследвания с обществена значимост.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
11:52, 27.10.2018 (обновена)
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Разследването срещу Баневи няма да обхване само завод "Полимери" в Девня, а ще обхване една по-голяма и по-цялостна икономическа дейност, заяви главният прокурор.

Сотир Цацаров, главен прокурор: Отправна точка на това досъдебното производство е "Полимери" - Девня. Казвам отправна точка, защото се очаква в резултат на извършените интензивни действия по разследването на практика периметърът на фактите, които ще бъдат разследвани и съответно и обвиненията, които ще бъдат повдигани да бъдат разширяван.
;

Продължава издирването на бизнесмените Ветко и Маринела Арабаджиеви, обвинени за данъчни престъпления и пране на пари. Според Цацаров по този случай всичко вече е в ръцете на френските власти.

;

Главният прокурор обяви, че България е уведомена официално, че вече има решение на турски съд за екстрадицията на задържания в Истанбул Димитър Желязков - Очите.

Сотир Цацаров, главен прокурор: Екстрадиционната процедура на ниво съд е завършена и се очаква решение на изпълнителната власт, за да може да се осъществи окончателното предаване.
;

По отношение на обвиненията срещу бизнесмена Иво Прокопиев, главният прокурор заяви, че те нямат нищо общо с издателската му дейност, а касаят само бизнес и приватизация.

;
Сотир Цацаров, главен прокурор: Когато преди години са се случвали събития с предприятия "Каолин", когато са се случвали събития със съответни находища за такива полезни изкопаеми и съответна приватизация на територията на Разград, а в последствие други и други сделки, не мисля, че някой е издавал нещо. "Каолин" няма нищо общо със свободата на словото.

Сотир Цацаров заяви още, че по разследваните сделки от масовата приватизация има данни за извършени престъпления.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест пред сградата на Министерския съвет
Протест пред сградата на Министерския съвет
Бойко Борисов: Държавата не е в колапс
Бойко Борисов: Държавата не е в колапс