НОВИНИ

Цената на парното пада от 1 април, решиха от КЕВР

По-евтино парно от утре. Това се дължи на спад в цената на природния газ, който става по-евтин с 23%. Комисията за енергийно и водно регулиране реши днес с колко да намали цената на топлото в страната.

bnt avatar logo
от Илина Бисерова
12:19, 31.03.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Решението е цената в София да падне с 5,64%, в Пловдив - 0,17%. В Плевен, където парното е най-евтино, цената му ще падне с още 9%. За Бургас поевтиняването ще е 4,3 %, за Варна с 5, за Търново - 0,53%. В Разград и Видин топлото ще е по-евтино с 11%.

От утре битовите потребители ще могат да излязат на свободния енергиен пазар и да сменят доставчика си на ток. От регулатора не очакват голям интерес към тази възможност.

Иван Иванов - председател на КЕВР: От утрешния ден се прекратява този режим, който много често беше коментиран в българските медии на така наречената феодализация на България на три големи области относно трите големи електроразпределителни дружества смяната на доставчик е безплатна услуга, второ, че след избиране на нов доставчик потребителят може да смени и него, може да се върне и на регулирания пазар.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверка на кантари в Североизточна България
Проверка на кантари в Североизточна България
Нови правила за паркиране в Пловдив
Нови правила за паркиране в Пловдив