НОВИНИ

Цената на тока няма да се променя до края на годината

Цената на електроенергията няма да се повишава до края на годината. Това увери председателят на Комисията по енергийно и водно регулиране Иван Иванов по време на обществено обсъждане. Той не се ангажира с прогноза за 2019-та година, тъй като цената на тока е обвързана с природния газ.

Николай Минков
от Николай Минков
11:18, 09.10.2018 (обновена)
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Две обществени обсъждания се проведоха тази сутрин в КЕВР - едното посветено на 10-годишния план за развитие на електропреносната мрежа на Енергийния системен оператор, а второто върху новите цени на електроенергията. Добрата новина е, че промяна във фактурите поне до Нова година няма да има.

Иван Иванов, председател на КЕВР: Няма да има повишение на цената на електрическата енергия до края на годината. Надявам се и след това да се запази цената и в това отношение директорът на Булгаргаз заяви, че ако има повишение на цената на природния газ за четвъртото тримесечие, то той очаква това повишение да бъде под 5%. Знаете, че ако повишението е под 5%, няма да има промяна нито на цената на топлинната, нито на цената на ел. енергия.

На 9 декември "Булгаргаз" трябва да внесе в регулатора своето предложение за нова цена на природния газ за първото тримесечие на следващата година. Ако тя е над 5% тогава регулаторът ще трябва да актуализира цената на електроенергията и на топлофикационната услуга.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министерството на енергетиката ще изготви националната позиция за часовото време
Министерството на енергетиката ще изготви националната позиция за часовото време
АРТ посоки с Галя Крайчовска - картините на седмицата
АРТ посоки с Галя Крайчовска - картините на седмицата