Покупките на жилища с инвестиционна цел в Пловдив са нараснали от началото на годината. От агенциите за недвижими имоти под тепетата обясняват скока с това, че Пловдив е Европейска столица на културата.

Пловдив

Две години преди откриването на Европейска столица на културата по-прозорливите са инвестирали в жилища,които сега отдават под наем, сочат наблюденията на брокерите.

Мариета Гаргова-мениджър на фирма за недвижими имоти: Наблюдаваме 30% на сделките с инвестиционна цел.
Люба Атанасова, изпълнителен директор на агенция за недвижими имоти: Води много туристи, оттам всъщност е този голям интерес към закупуването на жилища за инвестиция.

Най-голям интерес и за купуване, и за наемане има към жилищата около центъра на Пловдив.

Мариета Гаргова-мениджър на фирма за недвижими имоти: Профилът на клиентите и силният интерес към този район правят собствениците да изискват по-голям наем.
Пловдив вече е европейска столица на културата

Пловдив вече е европейска столица на културата

Официалното начало на българското домакинство беше дадено със спектакъла "Ние сме всички цветове" на изградената за случая 30-метрова кула-сцена. БНТ...

Наемите за двустайни и тристайни апартаменти достигат от 400 до 600 лева. За първото тримесечие се наблюдава и 10-процентов ръст в цените на жилищата като има разминаване между търсене и предлагане.

Мариета Гаргова-мениджър на фирма за недвижими имоти: В момента над 50% от предлаганите имоти са ново строителство,хората избират в този случай да чакат да бъде готово или купуват старо строителство и така инвестират пари за ремонт.

Мащабно строителство се наблюдава във всички райони в града, отчитат още от агенциите за недвижими имоти.