НОВИНИ

Цените на имотите във Варна се покачват

Цените на имотите ново строителство във Варна ще продължат да се покачват и през тази година, прогнозират брокери. За тази тенденция допринасят големите инфраструктурни проекти, които се изпълняват в града, както и желанието на много българи, живеещи в чужбина, да инвестират в недвижими имоти по Черноморието.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Ива Георгиева
19:25, 10.01.2018
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

От началото на миналата година цените на имотите във Варна поскъпват със стабилни и предвидими темпове, смятат брокери. И макар най-високи да остават цените в центъра на града, в района на Икономическия университет и в Гръцката махала, където квадратният метър струва от 1000 до 1200 евро, това не са най-предпочитаните места от купувачите. Като топ локации на Варна се очертават кварталите с добра инфраструктура, където до скоро имаше големи свободни площи.

Антоний Георгиев, Национално сдружение недвижими имоти – Варна
“Местата с по-чист въздух, с много добра инфраструктура, така наречените мини затворени комплекси, с добре поддържани общи части, основно нови сгради.”

Голям процент от продадените имоти през последната година във Варна са купени с цел инвестиране на средства. Промяната тук е, че основен купувач вече не са руснаци и англичани, а българи, които работят в чужбина.

Проф. Стоян Стоянов, Икономически университет - Варна: "Това е попрището на малкия инвеститор. Това са семействата, гражданите, които печелят известни суми и не могат в по-големи инвестиции да ги вложат.”
Антоний Георгиев, Национално сдружение недвижими имоти – Варна: “Самите чужденци вече са ориентирани и се насочват към имоти в централната градска част, широк център като по-добра инвестиционна възвръщаемост.”

Все повече нараства интересът и към търговските помещения и бизнес имотите в града. Там тенденциите също са към търсене на сгради ново строителство с модерна визия и добра локация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Московски: Няма заяждане между кабинета и президента
Московски: Няма заяждане между кабинета и президента
15 електромобили ще са на разположение на европейските делегати в София
15 електромобили ще са на разположение на европейските делегати в София