Бившият кмет на село Галиче Ценко Чоков беше осъден на общо 4 години и половина затвор за отвличане, побой и палеж на автомобил, а синът му Мартин Чоков получи присъда от 4 години. Специализираният съд прецени, че няма организирана престъпна група и по това обвинение всички подсъдими бяха оправдани. Прокуратурата обаче ще протестира пред по-горна инстанция решението на магистратите в тази част на обвинението.

Пледоариите преди произнасянето на присъдата не бяха в съдебната зала ,а в затвора. Оказа се,че причина за това е тежкото здравословно състояние на Ценко Чоков.

Иво Найденов - адвокат: В затвора. Г-н Чоков на легло напред с краката. Този знак не ми хареса, но такъв е моментът. Той е от доста време в затворническата болница, но е трудно подвижен от края на миналата година, да не кажем неподвижен.
прокурор Росен Радев: Ако беше се лекувал щеше да е прав. 4 месеца и половина той не желае да се лекува. лекарите казват че може да участва в заседание. Аз понеже не съм лекар разчитам на тяхното мнение.

Лицето на прокурора е скрито по негова молба.

По-късно Ценко Чоков беше доведен в съдебната зала на носилка ,за да чуе присъдата си.От общо 5 обвинения беше оправдан за участие в организирана престъпна група и лихварство, а за нанасяне на средна телесна повреда, отвличане и палеж беше признат за виновен и осъден на 4,5 години затвор. От това наказание ще му бъде приспаднато времето , в което той и бил в ареста.Така Чоков ще лежи около 2,5. .Синът му Мартин Чоков беше признат за виновен за заплаха за убийство и за лихварство. Той получи общо 4 години в затвора и ще трябва да плати 500 0лева глоба. Други трима от групата бяха оправдани. Адвокатът Иво Найденов каза, че ще обжалва присъдата на по горната инстанция.