НОВИНИ

Ценко Чоков беше осъден на общо 4 години и половина затвор

Бившият кмет на село Галиче Ценко Чоков беше осъден на общо 4 години и половина затвор за отвличане, побой и палеж на автомобил, а синът му Мартин Чоков получи присъда от 4 години. Специализираният съд прецени, че няма организирана престъпна група и по това обвинение всички подсъдими бяха оправдани. Прокуратурата обаче ще протестира пред по-горна инстанция решението на магистратите в тази част на обвинението.

Явор Симов
от Явор Симов
20:03, 10.05.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Пледоариите преди произнасянето на присъдата не бяха в съдебната зала ,а в затвора. Оказа се,че причина за това е тежкото здравословно състояние на Ценко Чоков.

Иво Найденов - адвокат: В затвора. Г-н Чоков на легло напред с краката. Този знак не ми хареса, но такъв е моментът. Той е от доста време в затворническата болница, но е трудно подвижен от края на миналата година, да не кажем неподвижен.
прокурор Росен Радев: Ако беше се лекувал щеше да е прав. 4 месеца и половина той не желае да се лекува. лекарите казват че може да участва в заседание. Аз понеже не съм лекар разчитам на тяхното мнение.

Лицето на прокурора е скрито по негова молба.

По-късно Ценко Чоков беше доведен в съдебната зала на носилка ,за да чуе присъдата си.От общо 5 обвинения беше оправдан за участие в организирана престъпна група и лихварство, а за нанасяне на средна телесна повреда, отвличане и палеж беше признат за виновен и осъден на 4,5 години затвор. От това наказание ще му бъде приспаднато времето , в което той и бил в ареста.Така Чоков ще лежи около 2,5. .Синът му Мартин Чоков беше признат за виновен за заплаха за убийство и за лихварство. Той получи общо 4 години в затвора и ще трябва да плати 500 0лева глоба. Други трима от групата бяха оправдани. Адвокатът Иво Найденов каза, че ще обжалва присъдата на по горната инстанция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво предвиждат промените в Закона за хазарта, предложени от Валери Симеонов
Какво предвиждат промените в Закона за хазарта, предложени от Валери Симеонов
МВР: Възможни са затруднения при регистрацията на пътни превозни средства
МВР: Възможни са затруднения при регистрацията на пътни превозни средства