Сигналът за взломната кражба е подаден тази сутрин. Образувано е досъдебно производство.

Ямбол

До неговото приключване информация за конкретните откраднати вещи няма да бъде оповестена, съобщиха от полицията. Ямболският музей на бойната слава е общинска собственост и е създаден преди 5 години. В него са изложени уникални експонати на танкове "Панцер - Майбах", бойни самолети, военна техника, оръжия, униформи и макет на единствения цепелин в България.

Милчо Начев, директор на Музея на бойната слава: Докладвал съм, за установяване щетите и това какво липсва от музея. Много ценни експонати имаме от Първата световна война, от Втората световна война, така че сега ще установим тепърва какво липсва.... ...
Илиана Бицова, заместник кмет, Ямбол: Ценни експонати са и оръжия, различни видове оръжия от най-различни епохи от историята на България на войнството. Също и униформи, които са част от експозиционните площи. Не е без значение, че от миналата година има разработена и диорама на бойни действия в едно от халетата на музея и естествено в последната подготовка на експозиция която правим е на цепелина, единствения макет на цепелин в България.