НОВИНИ

Централният съвет на ДПС избра петима заместници на Мустафа Карадайъ

Централният съвет на ДПС избра на свое заседание днес състав на Централното оперативно бюро /ЦОБ/ на партията, съобщиха от движението. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ ще има петима заместници - Хасан Азис, Ахмед Ахмедов, доц. д-р Алиосман Имамов, Филиз Хюсменова и Янко Янков.

bnt avatar logo
от БТА
12:56, 10.05.2016 (обновена)
Чете се за: 01:38 мин.
У нас
централният съвет дпс избра петима заместници мустафа карадайъ

На пресконференция след заседанието Карадайъ обяви, че останалите членове на ЦОБ са Джевдет Чакъров, Дурхан Мустафа, Емел Етем, Ердинч Хайрула, Илхан Кючюк, Йордан Цонев, Камен Костадинов, Нигяр Джафер, Рамадан Аталай, Рушен Риза, Станислав Анастасов, Тунчер Кърджалиев, Четин Казак, Юнал Лютфи.
В Парламентарната група на ДПС също ще има промени. Председател на групата ще е Мустафа Карадайъ, а негови заместници ще са Йордан Цонев, Рушен Риза, Станислав Анастасов, Тунчер Кърджалиев и Четин Казак. Секретар на групата ще е Ферихан Ахмедова.
Ръководството на партията е от изключително опитни и сериозни хора, за ДПС предстоят много по-добри времена, заедно с това предстоят много по-добри времена и за нашата родина, заяви Карадайъ. По отношение на сплотяването в партията Хасан Азис отбеляза, че структурата в Кърджали е единна - местните, общинските и областните съвети показват единодействие. Не наблюдаваме фактори, които да ни безпокоят към настоящия момент за разделение на партията, посочи той. По думите му новият проект на Лютви Местан е предизвикателство за ДПС, но Азис припомни появата и на друг подобен проект - "Партия на демократичните промени", който бил завършил с "фиаско".
Президентът не е направил цялостен преглед на Изборния кодекс, в който има много противоконституционни текстове като задължителното гласуване, ограничаване на права на български граждани, каза Карадайъ по повод на президентското вето на промените в избирателния закон. По думите му държавният глава избирателно е върнал за ново обсъждане в парламента само някои текстове. Ще търсим различни форми и варианти да направим така, че ако е необходимо и Конституционният съд да се произнесе, каза Карадайъ. Той допълни, че при прегласуването на текстовете от Изборния кодекс в пленарната зала ДПС ще препотвърди гласуването си от приемане на промените.
Настоящата власт е нестабилна и непрекъснато генерира нестабилност, коментира Карадайъ. По думите му, чрез президентските избори обществото трябва да получи успокоение, че има стабилност в политиката в страната и ДПС ще даде своя принос в тази посока. ДПС ще анализира ситуацията и ще вземе най-правилните решения за страната - дали да издига свои кандидати, дали да подкрепя, кого да подкрепя, отбеляза Карадайъ.
Мустафа Карадайъ отказа да коментира слухове за изключване на Делян Пеевски от ДПС. Пеевски сам заяви какво прави, в ДПС нямаме проблеми с Пеевски, каза председателят на партията.
По отношение на новоизбрания лидер на БСП Корнелия Нинова Мустафа Карадайъ заяви, че ДПС ще комуникира с всички системни партии, включително и с БСП, за възстановяване на нормалността в политиката. С всяка една от системните парти ние бихме могли да работим, независимо дали сме на власт, или в опозиция, в името на стабилността и сигурността в страната, допълни той.
Мустафа Карадайъ заяви, че ДПС има редица прояви за отбелязване на "Майските събития" от 1989 година. "В Джебел на 19 май сме единствените организатори на каквото и да е мероприятие", коментира председателят на ДПС. Той допълни, че на събитието ще има над 15 000 гости от страната и от чужбина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Извънредно заседание на ЕП утре за премахване на визите за турски граждани
Извънредно заседание на ЕП утре за премахване на визите за турски граждани
Ремонтират улиците в Благоевград
Ремонтират улиците в Благоевград