Денят на Африка събра на едно място културата на Палестина, Египет, Мароко, Уганда и други държави от екзотичния континент. В градинката до Народния театър беше истински празник на африканската култура с музика и традиционни танци. Тази година символичен домакин е посолството на Алжир.

Центърът на София днес се превърна в умалено копие на Африка. Атрактивни облекла и характерни бижута привличаха погледите, а нестандартни аромати и вкусове се носеха във въздуха през целия ден.

Албена Джоунс, съорганизатор на събитието: Много хора само за виждали за Африка по филмите, но като се даде тази възможност, да се направи един шоу кейс, едно представяне на живо, на всичко африканско, което е у нас в България.


© БГНЕС

Денят на Африка се превърна в традиционен празник, който всяка година обединява африканските страни и България.

Н. Пр. Латифа Беназа, извънреден и пълномощен посланик на Алжир: Африка е важна за България така, както и България е важна за Африка. Затова стремежът ни е да направим всичко, за да заздравим връзката между нашия континент и вашата страна. Стараем се да поддържаме добрите отношения, защото България през годините винаги е била приятел на всички африкански държави.

Палитра от цветове, комбинация от вкусове и африкански ритми бяха само част от тайните, които екзотична Африка разкри в София