НОВИНИ

Центърът на Стокхолм е блокиран от полицията след атаката с камион

Десетки хиляди хора, работещи в центъра на Стокхолм, останаха на работните си места и след приключване на работното време днес по молба на полицията, сред като камион се вряза в хора по оживена улица, а после и в търговски център в центъра на шведската столица, при което загинаха най-малко трима души, предаде ТАСС.

bnt avatar logo
от БТА
21:19, 07.04.2017
Чете се за: 00:44 мин.
По света
центърът стокхолм блокиран полицията атаката камион

По мостовете, съединяващи различните острови и части на града, се появиха дълги опашки от хора, връщащи се пеша към домовете си от офис сгради в центъра. След инцидента с камиона, третиран от властите като терористичен акт, метрото на Стокхолм и цялото движение в центъра на града изобщо бе спряно. До края на деня няма да се движат и крайградските влакове, тръгващи и пристигащи в центъра на Стокхолм.

Градската администрация пусна на сайта си обява, че предоставя на разположение на онези, които не могат да се приберат вкъщи заради липсата на транспорт, пет сгради. Полицията призова жителите да не идват в центъра на града, който е блокиран. Там е в ход акция по издирване на шофьора нападател.

Няколко автомобилни ленти за движение по Йоресундския мост през морето между Швеция и Дания са затворени по молба на шведската полиция, предаде ТАСС. "Движението по моста е ограничено. В посока към Дания са открити две ленти, за да може полицията на контролира преминаващите автомобили", каза представителка на фирмата-оператор на моста.

В късния следобед камион, принадлежащ на компанията "Спендрупс" и превозващ бира, който по-рано през деня бе откраднат, връхлетя върху хората по централната пешеходна улица Дротинггатан и се вряза в мол "Оленс". По непотвърдени данни са загинали трима души, а ранените са осем. Премиерът на Швеция Стефан Льовен нарече случилото се терористичен акт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Томислав Дончев в Панорама: Пенсии по 300 лв? Много е трудно
Томислав Дончев в "Панорама": Пенсии по 300 лв? Много е трудно
Деца помагат на свои съученици с благотворителна изложба
Деца помагат на свои съученици с благотворителна изложба