НОВИНИ

Цецка Цачева: По-добре се работи с новия Висш съдебен съвет

С новия Висш съдебен съвет се работи по-добре, започват неща, коти бяха забавени във времето, организират се много бързо и съм оптимист, че ще работят по-добре, каза правосъдният министър Цецка Цачева.

bnt avatar logo
от БНТ
21:22, 20.10.2017
Чете се за: 01:06 мин.
У нас
Цецка Цачева, министър на правосъдието: Започват организирано, задвижват неща, които бяха забавени във времето и конкретно проекти, които са ангажимент на ВСС за продължаване на реформата в съдебната власт, произтичат от актуализираната стратегия и пътната карта по нея. Организират се много бързо, което ме кара да бъда оптимист, че ще работят по-добре.



;

Тя коментира и антикорупционния закон:

Цецка Цачева, министър на правосъдието: Корупцията не бива да се лекува, а да се лекуват от нея обществото и държавата, лекува се с воля и правила, и спазване на правилата. Не бихме могли да постигнем резултат, ако не прибавим и единството на политиците. Закон ще има така или иначе, до края на тази година закон ще има. Но още от сега има - от политиците, от нас, провокирано мнение, че какъвто и закон да приемем, няма да се преборим с корупцията. Не бива да е така.


;

Правосъдният министър определи необходимостта от пореден орган против корупцията като нужда от стиковка между институциите.

Цецка Цачева, министър на правосъдието: Липсва институционална рамка, всичко е разпиляно, няма стиковка, губим данните, въз основа на които може да се разкрие престъпление за корупция, и да отидем да разследваме, захванахме с това кой трябва да разследва. Ясно е кой.

По въпроса с писмото на Корнелия Нинова за оповестяване на политиците с влогове в КТБ не е имало скандал, бе категорична Цачева.

Просто е пуснато нещо, което не е дебатирано, подобен дебат не се е случвал на КСНС, има стенограма. Категорична съм, каза още Цачева.

;

Цачева бе категорична, че за бойкот и схеми не може и да става дума относно КСНС.

Цецка Цачева, министър на правосъдието: Имаше добър, нормален политически разговор между двама генерали на КСНС. Няма никакви жестове, по-скоро беше недобра информираност. Просто има ангажименти, които не може да се отменят, не могат да се откажат международни събития. Затова някои ги е нямало. Категорично за бойкот и схеми не може и да става дума относно КСНС. Няма нервност, а отстояване на позиции от страна на държавния глава и премиера, който е нагърбен с управлението на политиките на цялата страна.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Свиленски: Искахме да покажем модела на управление последните години
Георги Свиленски: Искахме да покажем модела на управление последните години
Село Поповица се връща 120 години назад с етнографска сбирка
Село Поповица се връща 120 години назад с етнографска сбирка