НОВИНИ

Цецка Цачева: Решението за оставка на здравния министър е един морален акт

В студито на "Още от деня" правосъдният министър Цецка Цачева коментира днешната оставка на здравния министър. По думите й, на заседанието на правителството Николай Петров е присъствал в работата на кабинета и след края на заседанието е подал оставката си на премиера лично и тя е била приета. Темата не е обсъждана на заседанието на МС. Това е един морален акт от страна на един изключително компетентен и всеотдаен лекар, мъж с офицерска чест и морал. В резултат на журналистическото разследване той така е преценил. Не съм говорила с него, известно ми е това, което знаете и вие от медиите, допълни Цачева.

bnt avatar logo
от БНТ
18:55, 30.10.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
Цецка Цачева - министър на правосъдието: Всеки, който е гледал журналистическото разследване, си задава много въпроси. Обществото чака отговор на тези въпроси. Не мога да ви отговоря на тях, защото самата аз се питам действително и с управленчески опит, ако е имало пропуски в процедурата по провеждане на обществени поръчки, най-малко екипа, с който е работел, би следвало коректно да го предупредят. От опита ми знам, че за да се стигне до подпис на един ръководител, се минава през много звена, много съгласувателни процедури. Нека да изчакаме компетентните органи, и аз съм убедена, че те ще ни дадат отговорите на въпросите, които ни поставяте.

Битката срещу корупцията не се води между ГЕРБ и БСП, а тя се води от цялото общество срещу това явление, срещу всички структури и органи в държавата, които имат отношение към това. Сферата на здравеопазването е една много чувствителна сфера, тъй като средствата, които правителството последователно през последните бюджетни години отделя, непрекъснато се увеличават. А като, че ли не можем да получим признание от гражданите за по-качествено здравеопазване, уточни правосъдният министър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи обвинения в разследването на руската следа в предизборната кампания на САЩ
Първи обвинения в разследването на руската следа в предизборната кампания на САЩ
Силният вятър счупи няколко дървета в Пловдивско
Силният вятър счупи няколко дървета в Пловдивско