НОВИНИ

Цецка Цачева: Целите, поставени на България от ЕК, са постижими

Крайният срок за приемането на антикорупционния закон е края на 2017, а през 2018 година може да очакваме първите резултати от него да бъдат факт. Това каза в Брюксел министърът на правосъдието Цецка Цачева.

bnt avatar logo
от БНТ
19:31, 19.07.2017
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Тя разговаря със зам.-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс и комисаря по правосъдието Вера Йоурова. В Брюксел Цачева се срещна и с комисаря по сигурността Джулиан Кинг, както и с българския комисар по въпросите на цифровото общество и икономика Мария Габриел.

Приемането на антикорупционния закон е една от препоръките на Европейската комисия в Механизма за сътрудничество и оценка на правосъдната ни система. Следващият доклад се очаква през декември. Според Цачева сроковете за изпълнение на препоръките са постижими.

Цецка Цачева министър на правосъдието: Те са достатъчно деликатни да не се наместват в работата, но това, което очакват е единен орган, който да работи, да се кодифицират всички норми, които са разпръснати в различни закони, за да постигнем по-сериозен напредък в борбата с организираната престъпност и корупцията по високите етажи на властта.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметицата на София е дала разпореждания за възстановяването на спирка Вишнева
Кметицата на София е дала разпореждания за възстановяването на спирка "Вишнева"
 Все повече занаятчии от Кюстендилска област работят нелегално
Все повече занаятчии от Кюстендилска област работят нелегално