НОВИНИ

Циганското лято продължава и в последните дни на октомври

Максимална температура 29,3 градуса е измерена днес в Силистра. Според специалистите, това е температурен рекорд за датата 28 октомври. От 70 години насам на тази дата е било най-топло през 1948 година - 28,5 градуса. През нощта времето ще бъде предимно ясно, а утре - предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност над Западна България. В сутрешните часове на места в източните райони от страната ще има ниска слоеста облачност. Минималните температури ще са от 8 - 10 градуса в котловините от Западна България до 14 - 16 градуса на места в Дунавската равнина. Максималните температури ще са предимно между 23 и 28 градуса.

bnt avatar logo
от НИМХ-БАН
14:30, 28.10.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
циганското лято продължава последните дни октомври

Атмосферното налягане ще остане малко по-високо от средното за месеца. Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 20-22 градуса. Температурата на морската вода е около 17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над масивите от Западна България, но ще остане почти без валежи. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17 градуса, на 2000 метра - около 10 градуса.

Във вторник от запад облачността ще намалее. Температурите ще са високи - в по-голямата част от страната максималните ще са между 24 и 29 градуса, минималните ще са между 10 и 15 градуса, в Предбалкана - до 18-19 градуса. Вятърът ще остане югозападен, към края на деня и през нощта срещу сряда ще отслабне и временно ще се ориентира от северозапад.

В сряда времето ще бъде предимно слънчево. Дневните температури в Западна България слабо ще се понижат, на изток още малко ще се повишат. Сутринта ще е малко по-хладно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Херцозите на Съсекс бяха посрещнати в Нова Зеландия с маорски ритуал
​Херцозите на Съсекс бяха посрещнати в Нова Зеландия с маорски ритуал
​Бойко Борисов: Бюджетът за 2019 година е един от най-амбициозните
​Бойко Борисов: Бюджетът за 2019 година е един от най-амбициозните