НОВИНИ

ЦИК обяви обществена поръчка във връзка с машинното гласуване

Централната избирателна комисия публикува покана за "Извършване на пазарно проучване, анализ и консултиране по смисъла на чл. 44 от ЗОП, за определяне на прогнозна цена за производство, закупуване, наемане - дългосрочно или краткосрочно (еднократно) и доставка в страната на не по-малко от 12 500 специализирани устройства за машинно гласуване, както и за логистично осигуряване на специализираните устройства до секционните избирателни комисии в страната и чужбина, гаранционно и извънгаранционно обслужване, поддръжка, обучение на персонал за работа и обслужване на устройствата за произвеждане на избори". Това съобщиха от ЦИК.

bnt avatar logo
от БНТ
13:21, 24.08.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
цик обяви обществена поръчка връзка машинното гласуване

Целта на обществената поръчка е провеждане на проучване на всички участници на пазара, които произвеждат и доставят устройства за машинно гласуване.

Фокусът на изследователския интерес е цената, на която може да бъде осигурена възможност за гласуване с устройства за машинно гласуване за всички български граждани, считано от началото на 2019 година.

Следва да бъдат подложени на анализ всички аспекти на проблема: цена на самите устройства, софтуерно и техническо осигуряване, съхранение, транспортиране и поддръжка на устройствата. Проектът следва да включва и сравнителен анализ на предимствата и недостатъците на различните пазарни стратегии: за производство, закупуване, наемане - дългосрочно или краткосрочно (еднократно) и доставка в страната на специализирани устройства за машинно гласуване.

Прогнозната стойност и обем на поръчката е до 12 500 (дванадесет хиляди и петстотин) лева без ДДС, а срокът за изпълнение на договора - не повече от 2 месеца, считано от датата на подписване на договора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пътуването с метро е предпочитано в периода април - юни
Пътуването с метро е предпочитано в периода април - юни
Опасни зони заради планирани въздушни стрелби на полигон „Шабла“
Опасни зони заради планирани въздушни стрелби на полигон „Шабла“