НОВИНИ

ЦИК ще осигури машини за всички секции, ако съдът реши

Ако Върховният административен съд отмени решенията на ЦИК да има машинно гласуване в 500 секции, това ще бъде спазено. ЦИК ще изпълни решението на съда и ще организира процедура по провеждане на обществена поръчка за осигуряване на машини във всички избирателни секции. Това заяви в "Денят започва" говорителят на ЦИК Камелия Нейкова.На вчерашната пресконференция служебният кабинет също изрази готовност да увеличи план-сметката за изборите, за да бъде осигурено машинното гласуване.

bnt avatar logo
от БНТ
08:33, 31.01.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Машинното гласуване вече не е експериментално, вотът ще бъде зачетен, уточни Нейкова.

Централната избирателна комисия започва приема на документи за регистрация на партии и коалиции от 2-ри февруари. Крайният срок е 8 февруари, каза още Камелия Нейкова.

До края тази седмица ще бъдат сформирани всички районни избирателни комисии. Листите за участие в предсрочните парламентарни избори трябва да се регистрират до 23 февруари.

От ЦИК препоръчват на българите в чужбина да подават заявления за гласуване по електронен път. По този начин техните данни ще бъдат включени в списъка и няма да се губи време за вписването им, което доведе до големите опашки при предишни вотове. Машинното гласуване обаче ще бъде въведено частично. Сроковете сега са много кратки, тъй като изборите през март са извънредни, а не редовните през 2018-а година, обясни Камелия Нейкова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските винопроизводители изпращат мостри за Винения мондиал
Българските винопроизводители изпращат мостри за Винения мондиал
ООН призова за незабавно прекратяване на бойните действия в Украйна
ООН призова за незабавно прекратяване на бойните действия в Украйна