НОВИНИ

Цирк "Барнъм" в САЩ спуска последна завеса след 146 години

Емблематичния цирк "Барнъм" в Съединените щати спуска завесата за последно през месец май след близо 150 години на сцената. Причината за закриването са финансови затруднения

bnt avatar logo
от Лилия Мустакова
09:05, 17.01.2017
Чете се за: 00:31 мин.
Още

Цирк "Барнъм", често наричан "най-големия цирков спектакъл в света", е основан през 1871 година. Според управата, причината за закриването са недостатъчни средства.

След забраната за използване на дресирани слонове в представлението, спадът в продажбата на билети прави разходите за поддръжка непосилни за ръководството.

Циркът, основан от Финиъс Барнъм преди близо век и половина, е първият, който се придвижва с влак и използва електричество. С годините се прославя като най-големия цирк в света.

Той става известен не само със спектакъла си, но и с необичайните експонати. В "Барнъм", зрителите могат да видят гиганти от Исландия, жени от патагония и дори русалка от Фиджи.

Гвоздеят в програмата му беше дресурата на азиатски слонове, но защитниците на животните успяха да се наложат и циркът ги изтегли от програмата през месец май 2015 година.

На "Барнъм" му предстоят още 35 гастрола в Съединените щати, преди окончателно да спусне завесата на 21 май в град Юниъндейл близо до Ню Йорк.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европарламентът избира нов председател
Европарламентът избира нов председател
Русинова: Безработицата у нас запазва едно устойчиво ниво
Русинова: Безработицата у нас запазва едно устойчиво ниво