НОВИНИ

Цвета Караянчева: 24 май остава най-сплотяващият ни, най-българският празник

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в Кърджали в тържественото честване по повод на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май. Това съобщиха от пресцентъра на парламента. Честването е започнало с празнично шествие от Дома на културата до Паметника на Освободителите в града.

bnt avatar logo
от БТА
15:23, 24.05.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
цвета караянчева остава сплотяващият българският празник

24 май остава най-сплотяващият ни, най-българският празник, празник на вдъхновението, на осъзнатата жажда за просвещение и национален напредък, е заявила Караянчева пред участниците в тържествата. Според нея няма друга дата в календара, която така да зарежда с позитивна енергия, с апостолски плам и чувство на заслужена гордост, че сме дали на "вси словени книги да четат". Повече от 200 години ние, българите, празнуваме Деня на първоучителите Кирил и Методий и славим великото им дело, е припомнила Караянчева.

И днес, когато информацията ни залива като море, когато общуваме по-често в социалните мрежи, отколкото помежду си, Ви пожелавам да не губите онзи първичен глад за знания, който движи света напред, да съхраните своя устрем за полет и всички заедно да опазим бистър кладенеца на духовността, защото и децата ни ще пият от него, е призовала Цвета Караянчева.

В честването са участвали представителните блокове на учебните заведения и читалища в община Кърджали, школата по спортни танци в града, детската вокална група "ДО РЕ МИ" и школата по артбалет към НЧ "Обединение 1913" с ръководител Огнян Камишев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънце, краткотрайни валежи и гръмотевични бури през следващите дни
Слънце, краткотрайни валежи и гръмотевични бури през следващите дни
Почина дългогодишният оператор и режисьор в БНТ Валентин Гоневски
Почина дългогодишният оператор и режисьор в БНТ Валентин Гоневски