НОВИНИ

Цвета Караянчева: Да бъдем по-добри и да чуваме какво ни казва човекът до нас

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева призова опозицията да се вслушва в мнението на управляващите, както и те да търсят опозицията в Сутрешния блок на БНТ. Тя се включи от Велико Търново, където днес е кулминацията на честванията за 140-годишнината от приемането на Търновската конституция.

Милена Кирова
от Милена Кирова
08:35, 16.04.2019
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: Нека бъдем по-добри, нека да чуваме повече какво ни казва човекът до нас. Понякога е важно да чуем и какво мисли опозицията. Но и опозицията трябва да се вслушва в мнението на управляващите.

Днес петте парламентарни групи в Народното събрание ще участват в тържественото заседание по случай 140-годишнината от приемането на Трновската конституция.

Караянчева посочи, че парламентът е започнал да отбелязва годишнината от 5 февруари като акцентът е бил върху това повече граждани да бъдат включени в честванията.

Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: Търновската конституция е една от най-напредничави за своето време. На нейните темели се основава и сегашната конституция на България.

Председателят на парламента призна, че днес в парламента "не винаги фактите надделяват" за сметка на страстите, но основната цел на народните представители е да подобрят живота на българските граждани. В името на тази цел се налага и честата смяна на закони - "това е динамиката на времето", посочи председателят на Народното събрание.

Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: Не винаги фактите надделяват. Понякога страсттите надделяват. Но когато сме отговорни политици, винаги се опитваме да вземем правилните решения.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тържествено заседание на НС за 140 години Търновска конституция
Тържествено заседание на НС за 140 години Търновска конституция
Адвокат Рангелов: Ще има ревизия в горните инстанции по делото Иванчева
Адвокат Рангелов: Ще има ревизия в горните инстанции по делото "Иванчева"