Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева призова опозицията да се вслушва в мнението на управляващите, както и те да търсят опозицията в Сутрешния блок на БНТ. Тя се включи от Велико Търново, където днес е кулминацията на честванията за 140-годишнината от приемането на Търновската конституция.

Велико Търново

Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: Нека бъдем по-добри, нека да чуваме повече какво ни казва човекът до нас. Понякога е важно да чуем и какво мисли опозицията. Но и опозицията трябва да се вслушва в мнението на управляващите.

Днес петте парламентарни групи в Народното събрание ще участват в тържественото заседание по случай 140-годишнината от приемането на Трновската конституция.

Караянчева посочи, че парламентът е започнал да отбелязва годишнината от 5 февруари като акцентът е бил върху това повече граждани да бъдат включени в честванията.

Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: Търновската конституция е една от най-напредничави за своето време. На нейните темели се основава и сегашната конституция на България.

Председателят на парламента призна, че днес в парламента "не винаги фактите надделяват" за сметка на страстите, но основната цел на народните представители е да подобрят живота на българските граждани. В името на тази цел се налага и честата смяна на закони - "това е динамиката на времето", посочи председателят на Народното събрание.

Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: Не винаги фактите надделяват. Понякога страсттите надделяват. Но когато сме отговорни политици, винаги се опитваме да вземем правилните решения.
Започнаха честванията за 140 години от приемането на Търновската конституция

Започнаха честванията за 140 години от приемането на Търновската конституция

140 години от приемането на Търновската конституция - честванията започнаха с тържествено заседание на Конституционния съд в страопрестолния град. Уча...