Цвета Караянчева гласува в училище "Петко Славейков" в Кърджали. Както президентът Радев, тя също призова своите съграждани да гласуват.

Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: Гласувах за промяната. Гласувах за това Кърджали да стане по-добро място за живеене, за да могат да се върнат децата ни, за да може Кърджали да си възвърне славата на красив, уютен, подреден и най-вече светъл град. Призовавам моите съграждани: нека днес да излязат и да гласуват! Техен избор да бъде! Никой не може да им казва как да гласува! Нека да помислят - кой би бил най-полезен за развитието на Кърджали? Нека да изберат него!

Госпожо Караянчева, резултатите от местните избори могат ли да повлияят на политическата обстановка като цяло?

Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: В никакъв случай. Местните избори, знаете, са съвсем различни от всички останали видове избори. Местната власт е изключително мажоритарен избор и затова българските граждани ще направят избори по места. Те гласуват за най-добрия, за човека, който може да подобри живота. Парламентарните избори са нещо друго, така че не очаквайте парламентарни избори след тези местни избори!

Спокойно протича изборният ден в Кърджали, като представителите в секционните комисии на една определена политическа партия не са се явили на работните си места, но всички секции са отворени. Има една единствена подадена жалба до 10 часа. Тя е за непозволена агитация.

Избирателната активност е около 7,2% по данни към 10 часа, която е нормална за подобен род гласувания в Кърджали.

Още по темата Местни избори 2019