Опозицията организира трети вот на недоверие, а управляващите са категорични, че той няма да мине. Какви обаче са мотивите - гост с коментар по темата в "Още от деня" беше председателят на парламента Цвета Караянчева.

Мотивите за вота са на тема, която в момента е подложена на дебат - реформата в два различни варианта, които предлага министърът на здравеопазването. Вотът е за намерението на министерството да се направи реформа, обясни Караянчева.

Оптимистичното е, че опозицията ще влезе в зала. Дебатите ще са в петък сутринта, може би в средата на другата седмица ще бъде гласуването, допълни председателят на НС.

Относно изказването на президента Радев, че има нужда от дебати по обществено значими теми, Караянчева коментира, че е необходима точна дефиниция за това кои точно са тези общественозначими теми.

Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: В крайна сметка, това което казва президентът, е като оня анекдот нали - казваме А, но не казваме цялата азбука, за да стигнем до Я. Най-лесното в днешния век на комуникации е да се чуваме по телефона и аз го правя - нямам проблем, когато има нещо питам и премиера, и президента, нямам проблем. На телефона съм 24 часа, особено ако става въпрос за президента и премиера.
Важно е да има дебат по обществено значимите теми, заяви президентът Радев

Важно е да има дебат по обществено значимите теми, заяви президентът Радев

Президентът Румен Радев коментира, че случаят с убийството на Виктория Маринова е разкрил огромния дефицит на доверие към институциите. Според държавн...

Караянчева коментира и публикациите в наши и световни медии, свързани с мотивите за убийството на журналистката Виктория Маринова от Русе.

Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: Това, което се случи в Русе. е ужасно като престъпление, но имаше сили, които се опитаха да обяздят тази трагедия. След като се намери убиецът, продължиха внушенията и битката срещу институциите. Всичко това прави го опозицията, хора извън парламента, някой, на който му е изгодно да бие по институциите и да създава напрежение. Учудена съм как тези световни медии не провериха информацията през няколко места, но хубавото е, че всички се извиниха. Всеки може да се възползва от едно такова ужасно влияние и да направи хибридна война. Това беше атака срещу ГЕРБ и управлението.

Караянчева обясни, че в дневния ред на парламента са социалните закони, като още в средата на следващата седмици ще бъдат подготвени за четене Законът за личната помощ и Закона за хората с увреждания.

Относно стабилността в управлението, Караянчева беше категорична, че между коалиционните партньори има диалог и се провеждат редовни разговори.

Целия разговор вижте във видеото!

Според Цветанов България е жертва на хибридна война заради убийството в Русе

Според Цветанов България е жертва на хибридна война заради убийството в Русе

Заместник председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов отново коментира реакциите в първите часове след убийството в Русе. Нарече критиките „хибридна война“...