Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви в "Панорама", че при отсъствието на БСП в пленарната зала няма парламентарна криза, тъй като парламентарните групи са се дисциплинирали. При 161 народни представители няма как да говорим за криза, каза Караянчева.

Президентът също покани БСП да влязат в парламента, наричат го говорилня, но това е мястото, на което се срещат различни позиции, не може винаги да ни е удобно, допълни Караянчева. Тя призова отново БСП да се върнат в зала, тъй като "тази игра сме я играли 2013 г. и тя не е печеливша".

Цвета Караянчева, председател на НС: Ние сме реалисти, не сме безгрешни, не се мислим за безсмъртни, винаги може да се направи крачка встрани, за да се изслуша мнението на хората.

Казусът с мюфтийството беше илюстрация как едно решение, което искахме да вземем, за да се решат нещата бързо, но по простия начин не се получиха така, както искахме, заяви председателят на НС.

Цвета Караянчева: Мюфтийството има 8 млн. лева задължения, тези 8 млн. докато са отворени, може да започне да се изпълнява Законът за вероизповеданията, който казва, че трябва да се даде на всяко вероизповедание по определена субсидия, за да може да работят духовните лица и да се извършват съответните ритуали. Оказва се, че тази субсидия, ако я дадем на мюфтийството, ще се погасят задълженията. Втората по големина религиозна общност в България ще остане нефинансирана, няма да може да изпълнява своята дейност. Много от хората, които разбират от това, които не са политици, казаха, че амнистията е възможната крачка за решение на този проблем.

Задължението ще бъде разсрочено в рамките на 10 години, коментира още Караянчева.

Георги Свиленски: Парламентът се превърна на битак

Георги Свиленски: Парламентът се превърна на битак

Компромис с изборния процес няма кой да направи. Стъпките встрани, чупките в кръста колко могат да издържат? Това заяви Георги Свиленски от БСП в студ...